Ihmeellinen ihminen-joogaretriitti 2.-4.8.2024

”Taitavuutta toiminnassa on kyky säilyttää nöyryys, kun asiat menee hyvin sekä luottamus ja toiveikkuus kohdatessaan haasteita.”

Ihminen on ihmeellisen taitavasti koottu olento. Biologiamme, hermostomme, psyykemme ja kehollinen rakenteemme hämmästyttää joka kerta, kun siihen uppoutuu. Tämä perusta yhdistettynä omiin yksilöllisiin kokemuksiimme, historiaamme, oppimaamme ja kohtaamiimme ihmisiin ovat luoneet meistä sellaisen, joka tänä päivänä olemme.

On elämänmittainen polku oppia tuntemaan itsemme, kehomme, tunteemme, ajatuksemme, syvimmät pelkomme ja automaattiohjauksella toimivat käyttäytymismallimme. Kun tunnemme itsemme ja omistamme oman historiamme, voimme toimia nykyhetkessä aidosti, syvästi ja kokonaisvaltaisesti. Olemme yhteydessä itseen ja toimimme tavalla, joka on kestävää, vaikuttavaa ja itsestä lähtöisin olevaa. Sille rakentuu hyvinvointimme. Ja jos toimimme ihmisten johtajina, oma itsetuntemus ja itsensä johtaminen on kaiken ytimessä. Ilman sitä ei voi koskaan johtaa toisia ihmisiä.

Oman itsen tutkiskelua, itseen tutustumista kutsutaan joogan polulla nimellä swadhyaya. Se tarkoittaa paitsi tutustumista joogaan elämänfilosofiana, myös ennen kaikkea sen ymmärrystä, kuka minä olen, mistä olen tulossa ja miten oikein toimin. Miten olen yhteydessä itseeni ja omaan kehooni? Swadhyaya elää kaikessa joogaharjoituksessa ja on sen ydin.

Itsetutkiskelu auttaa meitä tuntemaan itsemme, ymmärtämään reaktioitamme ja liittämään elämämme tapahtumat, ilmiöt ja haastavatkin kokemukset osaksi omaa elämäntarinaamme. Harjoituksena se auttaa meitä ottamaan niistä vastaan ne opit, jotka tässä hetkessä meidän on tärkeää ymmärtää. Ja hyvinvointimme kannalta se on elintärkeää: miten minun tulisi elää, jotta voisin hyvin ja kokisin elämäni merkitykselliseksi?

Itsetuntemus ja ihmisymmärrys lisää hyvinvointia – omaa ja toisten

Ihmeellinen Ihminen-retriitti kutsuu sinut itsesi äärelle, tutkimaan kaikkea sitä ihmeellisyyttä, josta meidät ihmiset ylipäätään ja jokainen ihminen yksilöllisesti on rakennettu. Miten toimimme, miksi toimimme kuten toimimme? Miten hermostomme toimii? Millaiset kokemukset meidät ovat muovanneet? Millaisilla kehon ja mielen voimavaroilla elämäämme ja hyvinvointimme rakentuu tässä päivässä ja tulevaisuudessa?

Retriitti rakentuu kehollisen joogaharjoituksen, oman itsetutkiskelutyöskentelyn sekä ryhmässä tapahtuva pohdinnan, ihmettelyn, keskustelun ja ryhmän tuen ympärille. Ammennamme yhtäältä tieteen, kehollisen työskentelyn ja joogafilosofian maailmasta ja teemme tilaa ei-tietämiselle. Kehotietoisuus ja pysähtyminen maadoittavat tähän hetkeen ja mahdollistavat suoran kokemisen: ajattelemisen koko keholla. Ryhmän taika rakentaa luottamuksen ja turvallisen ilmapiirin kokea, ihmetellä ja tutkia.

Jokainen asettuu elokuun yhteiseen viikonloppuun omista lähtökohdistaan. Voi olla, että itsetuntemustyö tai jooga on sinulle aivan uutta tai sitten hyvinkin tuttua. Itsetuntemus ja kehotietoisuus on elämän mittainen polku ja ihmettä onkin opetella tutkimaan itseä ja toisia aloittelijan mielellä.

Itsemme äärellä huolehdimme myös kehon ja mielen hyvinvoinnista kauniin luonnon, saunan ja ravitsevan kasvisruoan avulla. Kohtaamme itsemme ja toisemme ja olemme läsnä, mutta emme unohda jokaisen tarvetta vetäytyä myös välillä yksin pohtimaan ja kuulostelemaan. Tämä viikonloppu on myös arvokas hetki omalle hyvinvoinnille joko itsekseen uusien tuttavien, ystävän tai puolison kanssa.

Sijainti, majoitus ja ruokailu

Retriitti järjestetään Keski-Suomessa Konnevedellä luonnonkauniilla paikalla Hiekkaharjun kartanossa. Osoite on Leikkiharjuntie 10, 44300 Konnevesi. Tutustu kartanoon täältä.

Kartanossa on 13 tunnelmallista makuuhuonetta, joista jokainen on uniikki ja erilainen. Majoitushuoneissa ei ole omia toiletteja vaan ne löytyvät huoneiden välittömästä läheisyydestä. Siksi huonevarustukseen kuuluukin kylpytakki. Majoitus tapahtuu 1-2 hengen huoneessa.

Nautimme retriitillä italialaiseen, raaka-aineita kunnioittavaan ruokafilosofiaan pohjautuvaa ja ruokasesonkeja ja kartanon puutarhan antimia hyödyntävää kasvisruokaa.

Retriitti alkaa perjantaina klo 13.00 majoittumisella, ohjelma alkaa klo 14:00. Päätämme ohjelman sunnuntaina klo 15.00.

Hinta:

Retriittiin mahtuu yhteensä maksimissaan 12-16 henkilöä (riippuen majoituksesta). Minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Retriitin kokonaishinta on 475 eur euroa (sis. Alv). ja se sisältää retriitin ohjelman, yöpymisen, ruokailut ja saunan. 1 hh huoneen lisä 35 eur.

Retriitin hinnasta ohjelman osuus on 170 eur (sis alv). Ilmoittautuessasi maksat varausmaksun 100 eur. Loppuosa ohjelmasta (eli 70 eur) laskutetaan muutama viikko ennen retriitin alkua. Majoituksen osuus 305 eur (35 eur 1hh lisä) maksetaan suoraan majoituspaikkaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos retriitti ei toteudukaan force majeure-syistä tai osallistujamäärän jäädessä alle 10, rahasi palautetaan. Mikäli sairastut, saat rahasi takaisin lääkärin todistusta vastaan. Jos et itse pääse mukaan retriitille, voit myös myydä paikkasi eteenpäin.

Voit kysyä lisätietoja sähköpostilla hanna(at)hiljainenmieli.fi. Suosittelen omaa joogamattoa, mutta jos tarvitset retriitille maton lainaksi, kerro siitä etukäteen.

Asiakkaiden palautteita aikaisemmilta retriiteiltä tai kursseilta: 

“Suosittelisin lämpimästi. Henkisen kasvun alku. Valmennus oli ajatuksia herättävä ja kannustaa muuttamaan omia toimintatapoja.

“Monta jo huomattua oivallusta tuli voimakkaammin ymmärretyksi, löytyi myös uutta ja huomasi kulkevansa juuri oikeata polkua eteenpäin. Retriitin jälkeen olen havainnut monta huomiota itsestä, miltä on tuntunut. On ollut hyvä huomata, miten hyvä voi olla itsensä kanssa.”

“Lähivalmennukset olivat timanttisia tuokioita. Aloin paremmin ymmärtää oman kehon viestejä. Tehtävät ja pohdinnat olivat se avain kaaoksen hallintaan. Vain omalla pohdinnalla voi saavuttaa pysyviä tuloksia. Tämä oli selkeästi se kurssin työnteko -osuus. Kurssilta on tähän mennessä jäänyt muutama harjoite mukaan arkeen. Niiden avulla saan kirkastettua ajatuksia tiukassa paikassa. Olen vielä matkan alussa ja säännöllisesti astun harhaan. Pidän kuitenkin mielessä kommentin – polulle voi aina palata”

“Suosittelen lämpimästi Hannaa kouluttajaksi. Hanna ymmärtää paremmin kuin hyvin arjen ja työelämän haasteet, ja puhuttelee aidosti kohderyhmäänsä. Kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja tunnelma oli vastaanottavainen, rentouttava ja samaan aikaan voimaannuttava.”

“Täydet 10 pistettä!!! Aivan mahtavat persoonat ja läsnäolo. Sisäinen valo ja viisaus loisti teissä ja olitte samalla tasolla, yhdenvertaisia kaikkien kanssa. Kiitos Teille!”

“Kiireen keskelle retriitti oli erinomainen pysähdys kuuntelemaan itseä. Oma olo parani ensimmäisestä päivästä alkaen ja loppua kohti olo oli hyvin vapautunut ja rentokin. Maanantaina olo jatkui hyvänä aamupäivän, mutta iltapäivällä olo oli jotenkin outo ja hieman ahdistunutkin. Seuraavat päivät olo taas parani ja oli kiireettömyyttä arjessa, mikä tuntui ihanalle! Tutustuminen omaan itseen jatkuu..”

 

Ohjaaja:

Hanna Kumpulainen

Hanna Kumpulainen on erittäin pidetty, innovatiivisella tavalla tieteellistä tietoa, kokemuksellista johtamisosaamista ja kehomieliyhteyttä yhdistelevä joogaopettaja sekä johtamis- ja työyhteisövalmentaja ja sovittelija. Hannalla on monipuolinen työura paitsi yrittäjänä ja erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, myös joogaopettajana ja itsetuntemuksen ja vuorovaikutuksen kehittäjänä ja valmentajana. 

Hanna on opiskellut laajasti hatha-, vinyasa- ja yinjoogaa, kehollista coachingia, kehoterapiamenetelmiä sekä palautumiseen, resilienssiin ja stressinhallintaan liittyvää joogaterapiaa. Hanna on lisäksi perinteisempien jooga- ja yinjoogaopettajakoulutuksen ohella myös polyvagaalisen eli autonomisen hermoston ja vagushermon toimintaa vahvasti huomioivan joogan opettaja (tasot 1-3). Parhaillaan Hanna opiskelee ryhmädynaamisen viitekehyksen työnohjaajaksi ja opiskelee jungilaista psykologiaa sekä sosiaali-, sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa.

Hannan ajattelutavan ytimessä on aina ihminen osana yhteisöä ja sosiaalisia verkostoja ja hänen osaamisessa ja ajattelutavassa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kehon ja mielen yhteys- sekä yksilössä että organisaatiossa. Oma tausta haastavissa, paineisissa tilanteissa mm. kasvavan yrityksen perustajana ja toimitusjohtajana, valmentajana ja työyhteisösovittelijana on herättänyt Hannassa mielenkiinnon siihen, miten voisimme oppia toimimaan kehostamme käsin ja hyödyntämään viisasta kehomieltämme elämämme haastavissa tilanteissa – ja lopulta palautumaan niistä taas levolliseen olemisen tilaan.