Joogan aloituskurssi Kuopiossa

Suosittu joogan aloituskurssi on livenä käynnistyy Kuopiossa seuraavan kerran 30.1.2022. Tällä kurssilla lähestymme joogaa kehotietoisuuden näkökulmasta ja tutustumme myös joogan filosofiseen puoleen. Jos tunnistat itsesi jostain seuraavista kysymyksistä, tämä saattaa olla juuri Sinulle sopiva kurssi:

 • Haluat kiinnittää huomiota omaan kehon ja mielen hyvinvointiisi.
 • Tunnet itsesi väsyneeksi ja stressaantuneeksi, kehon kankeaksi.
 • Pohdit, mistä tässä elämässä oikein on kyse.
 • Elät hektistä arkea ja haluat oppia rauhoittumaan ja pysähtymään kiireen keskellä, löytämään pienen hetken itsesi kanssa.
 • Huomaat, että hengityksesi on pinnallista tai jopa katkonaista.
 • Olet kiinnostunut joogasta, mutta en oikein tiedä, mistä aloittaa.
 • Olet harrastanut jooga aiemminkin, mutta haluaisit kehittää harjoitustasi kehotietoisuuden näkökulmasta.

Kurssien lähestymistapa on hyvin kehotietoisuuslähtöinen, eli tavoitteena on, että jokainen alkaisi pikkuhiljaa löytämään yhteyden omaan kehoon, sen ulottuvuuksiin, mutta myös rajoitteisiin. Kurssilla lähestymme asanaharjoittelua osana kehotuntemuksen ja itsetuntemuksen lisäämistä, ennemminkin, kuin ulkoista muotoa korostaen. Kiinnitämme huomiota asanoiden linjauksiin, mutta silloinkin fokus on siinä, miltä asana ja myös siirtymät sisäisesti tuntuvat ja löydänkö yhteyden juuri tutkinnan alla oleviin kehon osiin.  

Kurssin pääpaino on tutustua hathajoogan kehoa ja mieltä voimistavaan ja tasapainottavaan asanaharjoitukseen. Jokainen harjoituskerta pitää kuitenkin sisällään elementtejä kustakin alla mainitusta kokonaisuudesta:

 1. Jooga elämäntapana
 2. Joogan asana- eli asentoharjoittelun perusteet:
  • Aurinkotervehdyssarjat
  • Yleisimmät seisoma- ja istuma-asanat jokaiselle sopivalla tasolla
  • Tavallisimmat tasapainoasanat
  • Hengityksen mukana virtaava liike
 3. Joogan hengitysharjoitukset
  • Tutustutaan hengitystekniikoihin ja niiden harjoittamiseen osana asanaharjoitusta
 4. Rentoutuminen ja hiljentyminen osana harjoitusta

Kurssi pitää sisällään yhden 1,5 h joogatunnin kerran viikossa sunnuntaisin klo 16:00-17:30. Kurssi sisältää yhteensä 12 kertaa (18 h) opetusta. Kurssi alkaa viikolla 4, 30.1.2022 ja päättyy viikolla 18 (1.5.2022). Viikoilla 9 (6.3.2022) ja 15 (17.4.2022) ei ole tuntia. Jokainen kurssille osallistuja saa myös käyttöönsä Joogan perusteet-verkkokurssin, josta asioita voi kertailla tai korvata mahdollisesti väliin jääneet kerrat.  

Ilmoittautuminen ja hinta:
Kurssin hinta on 190 Euroa (sis. alv), early bird hinta 31.12.2021 mennessä ilmoittautuneille 180 eur. Ilmoittautuminen on sitova ja kurssi laskutetaan tammikuun 2022 alussa. Maksuvälineinä toimivat myös Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin liikuntaedut.

Kurssi järjestetään Kuopion Astangajoogasalilla osoitteessa Tulliportinkatu 19, Kuopio. Kurssin minimiosallistujamäärä on 8 henkilöä ja kurssille mahtuu yhteensä 12 osallistujaa. Kurssille suositellaan oman maton käyttöä, mutta mattoja ja muita välineitä voi myös lainata salilta ja/tai halutessaan myös ostaa kurssin aikana.

Ilmoittaudu mukaan kurssille sähköpostitse email. hanna@hiljainenmieli.fi tai puh. 044-303 7577.

Asiakkaiden palautteita aiemmilta kursseilta: