Yinjooga, 15 tunnin kokonaisuus

Current Status
Not Enrolled
Price
99,00 XXX
Get Started

Tervetuloa mukaan yinjoogan viikkotunneille!

Olen iloinen, että olet mukana! Tässäpä alkuun lyhyt info liittyen viikkotunteihin verkossa.

Yinjooga on staattinen hathajoogan ja kiinalaista lääketiedettä yhdistävä joogatyyli, joka edistää erityisesti parasympaattisen hermoston aktivoitumista eli auttaa kehoa ja mieltä palautumaan stressistä.  Yinjooga myös lisää kehon liikkuvuutta nimenomaan sen hermostollisen vaikutuksen kautta. Yinjooga on ns. kylmäharjoitus, jossa lihaksia ei lämmitetä ennen harjoitusta. Asennoissa viivytään kerrallaan useiden minuuttien ajan ja tyypillisesti harjoitus on hyvin rauhallinen ja rentouttava. Yinjoogaharjoituksessa on mukana meditatiivinen eli huomiota sisäänpäin kääntävä osuus sekä usein myös hengitysharjoituksia.

Yinjoogaharjoituksella on mieltä ja hermostoa rauhoittava vaikutus, sillä kun keho malttaa asettua aloilleen ja parasympaattinen hermosto aktivoituu, myös mieli lähtee päästämään vähän kerrallaan irti vaatimuksista, stressistä ja kiireestä.

Sisältö:

Tämä kokonaisuus pitää sisällään 15 yinjoogatuntia (60 min). Tunnit on kuvattu muutaman vuoden aikana osana Hiljaisen Mielen viikkotunteja. Tämä setti on koostettu yhtenäiseksi ja eheäksi kokonaisuudeksi ja se on tehtävissä joko yksittäisinä tunteina satunnaisessa järjestyksessä tai järjestyksessä kronologisesti edeten. Kaikki tunnit ovat käytettävissä heti ja ne ovat käytössäsi yhteensä viiden kuukauden ajan.

Seuraavassa on lyhyt kuvaus tuntien teemoista (tarkempi kuvaus tuntien alla), näin voit halutessasi valita itsellesi sopivan harjoituksen.

 1. Oman harjoituksen merkitys + jalat ja alaselkä
 2. Immuniteetti 1, ylävartalo
 3. Immuniteetti 2, ylävartalo
 4. Hormonit 1, lantio, reidet
 5. Hormonit 2, lantio, reidet
 6. Tunteet 1, sydän ja rintakehä
 7. Tunteet 2, sydän ja rintakehä
 8. Palautuminen 1, lantio, selkä
 9. Palautuminen 2, lantio, selkä
 10. Kevät 1,  jalkojen sisä- ja ulkopinnat sekä kyljet
 11. Kevät 2,  jalkojen sisä- ja ulkopinnat sekä kyljet
 12. Elämänvoima / Qi 1, käsivarsien sisäpinnat, reisien sisäpinnat, vatsa ja selkä.
 13. Elämänvoima / Qi 2, käsivarsien sisäpinnat, reisien sisäpinnat, vatsa ja selkä.
 14. Läsnäolo hengityksessä, rintakehä, kyljet,
 15. Sydämen avaus ja syvä läsnäolo

Olisi hyvä, jos käytössäsi olisi joogamaton lisäksi joogatiiliä, bolsteri / tyynyjä, viltti ja joogavyö tai huivi. Jos kotoa ei välineitä löydy, ei haittaa, pärjäät ilmankin :).

Yhteystiedot:

Jos mitä tahansa kysyttävää tulee, videoiden kanssa on ongelmia tai jokin asana ihmetyttää, tavoitat minut sähköpostitse hanna@hiljainenmieli.fi.

Hyvää joogakevättä!
Hanna