Current Status
Not Enrolled
Price
160,00 XXX
Get Started

Tervetuloa mukaan yinjoogan viikkotunneille!

Olen iloinen, että olet mukana! Tässäpä alkuun lyhyt info liittyen viikkotunteihin verkossa.

Yinjooga on staattinen hathajoogaa ja kiinalaista lääketiedettä yhdistävä joogatyyli, joka edistää erityisesti parasympaattisen hermoston aktivoitumista eli auttaa kehoa ja mieltä palautumaan stressistä.  Yinjooga myös lisää kehon liikkuvuutta nimenomaan sen hermostollisen vaikutuksen kautta. Yinjooga on ns. kylmäharjoitus, jossa lihaksia ei lämmitetä ennen harjoitusta. Asennoissa viivytään kerrallaan useiden minuuttien ajan ja tyypillisesti harjoitus on hyvin rauhallinen ja rentouttava. Yinjoogaharjoituksessa on mukana meditatiivinen eli huomiota sisäänpäin kääntävä osuus sekä usein myös hengitysharjoituksia. 

Yinjoogaharjoituksella on mieltä ja hermostoa rauhoittava vaikutus, sillä kun keho malttaa asettua aloilleen ja parasympaattinen hermosto aktivoituu, myös mieli lähtee päästämään vähän kerrallaan irti vaatimuksista, stressistä ja kiireestä. Hiljaisen Mielen yinjoogan viikkotunnit pitävät sisällään myös Yin Tonicsin tuntirakenteita, joka tuo vielä perinteistä selvemmin mukaan kiinalaisen lääketieteen ja mm. akupainannan elementtejä.

Aikataulut:

Syksyn 2022 yinjooga pitää sisällään 15 yinjoogatuntia (60 min). Etätunnit kuvataan pääsääntöisesti Hiljaisen Mielen sunnuntain yinjoogatunneilla. Uusi tunti tulee verkkoon aina viimeistään jokaisen viikon perjantaina (usein jo aiemminkin) – tunnit eivät siis ole striimattuja. Ensimmäinen tunti tulee tehtäväksi verkossa pe 26.8., seuraavat joka viikon perjantaina (pl. viikko 42) ja kaikki tunnit ovat käytössä 31.12.2022 saakka. 

Olisi hyvä, jos käytössäsi olisi joogamaton lisäksi joogatiiliä sekä yinjoogassa myös bolsteri, joogavyö/-remmi ja viltti. Myös tyynyjä voit ottaa ekstratueksi. Joissain sarjoissa käytämme myös guashaa, mutta se ei ole välttämätön. Voit käyttää ihan käsiä tai vaikka pehmeäreunaista lusikkaa. Jos sinulla ei näitä välineitä ole, tässä hyviä vinkkejä niiden korvaamiseen: 

Välineet:

Tiilet: yinjoogassa voit korvata tiilet käärimällä pyyhkeestä tai pienestä tyynystä rullan. Rullan kokoa voit muuttaa sen mukaan, millaisen rullan siitä pyöräytät. Myös kahvipaketti on aika saman kokoinen :). Jos omaat puusepän taitoja, vanhasta kunnon kakkosnelosesta saa hyvinkin sahattua itselleen tiilet, sopiva koko on esim 23 x 12 x 7,5 cm.

Joogavyö: Joogavyö on tosi kätevä ja edullinenkin apuväline. Sen hyvä puoli on, että se on pitkä ja helposti säädettävissä. Jos sinulla ei ole vyötä, pitkä huivi tai vaikka yhteen sidottuja huiveja toimii myös. 

Bolsteri: Bolsteri on todellinen yinjoogin apuväline: se auttaa monissa asennoissa löytämään rennomman ja tuetumman asennon. Jos sinulla ei ole bolsteria, voit käyttää esim tiukaksi paketiksi käärittyä vilttirullaa, makuupussia tai kasaa tyynyjä: mielikuvitusta kehiin vaan :). 

Viltti: Viltti tai useampikin kannattaa olla mukana etenkin loppurentoutusta varten, mutta myös siksi, että monissa asanoissa se on hyvä laittaa istuinluiden alle korokkeeksi tai tukemaan päätä. 

Vastaa