Tarina

Olen Hanna Kumpulainen, hyvän elämän ja hiljaisen mielen etsijä

Olen myös yrittäjä, jooga-opettaja (RYT-200), johtamisen ja työyhteisöjen kehittäjä ja valmentaja, työyhteisösovittelija, hyvinvointialan asiantuntija (FT) ja kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Uskonkin, että meitä ihmisiä ei koskaan voi tyypittää yhdellä sanalla, vaan meillä jokaisella on monet kasvot, jos vain annamme niiden näkyä.

Tausta pähkinänkuoressa:
Tärkeimmät opinnot taustalla: Filosofian tohtori (lääkeainekemia / farmaseuttinen kemia), joogaopettaja RYT-200 (yhteensä yli 500 tuntia opintoja, joista tärkeimmät Om Shanti Om, Intia, hatha ja vinyasa / Happy heart jooga, Suomi, hatha ja vinyasa/ Villa Mandala, Suomi, yinjooga / Embody Lab, USA, polyvagaalinen ja traumasensitiivinen jooga), kehollinen coach (Embody Lab, USA), traumakokemusten kehollinen työstäminen (Embody Lab, USA), sovittelija (Intermediate Campus, Saksa), jännitysryhmäohjaaja (Minna Martin, Hengittävä mieli), laajasti opintoja sosiaalipsykologian ja työ- ja organisaatiopsykologian parissa.
Tämänhetkiset opinnot: työnohjaajaopinnot (HY+, ryhmädynaaminen ja johtamisen roolien viitekehys), jungilainen psykologia (Jung Platform) sekä Body-Mind Centering (Bonnie Bainridge Cohen). niiden hyödyntäminen hyvin erilaisissa työtehtävissä ovat antaneet minulle laajan pohjaymmärryksen niille ilmiöille, joista elämä eri tasoillaan koostuu.
Työhistoria: 20 vuoden tausta asiantuntija- ja johtotehtävissä akateemisen tutkimuksen, liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisjärjestelmien parissa. 12 vuoden yrittäjätausta. Viimeiset kuusi vuotta toiminut päätoimisesti joogaopettajana sekä johtamisen ja työyhteisöjen kehittäjänä ja valmentajana.


Vuosia sitten, kesken kiireisimpien yrittäjä-perhe-elämän ruuhkavuosien elämä antoi minulle ystävällisen mahdollisuuden jäädä hetkeksi havainnoimaan sitä, mitä mielessä tapahtuu, kun paine kasvaa, ja pohtimaan, miksi toimimme niin kuin toimimme: kuka minä olen, mitä minulle ihmisenä kuuluu? Onko minulla yhteyttä kehooni ja kosketusta sieluuni? Mitkä ovat syvimmät arvoni ja ennen kaikkea, elänkö niiden mukaisesti? Uskallanko etsiä ja elää omaa polkuani?

Ymmärsin, että minun täytyy tehdä muutoksia sekä ulkoisessa elämässä, että omassa ajattelussani ja tutustua elämään paljon syvemmällä tasolla. Vain siten voin hahmottaa, mitä itselle tärkeiden arvojen, unelmien ja asioiden mukaan eläminen tarkoittaa. Tämä pohdinta johti minut myös kehollisen harjoituksen pariin. Minulle jooga ei ole vain fyysinen harjoitus matolla, vaan elämäntapa. Se tuo minut toistuvasti yhteyteen itseni kanssa, auttaa rauhoittamaan sympaattisen hermoston, tuo sisäistä yhtenäisyyden kokemusta, vahvistaa omaa itsetuntemustani ja luo yhteyttä kehon, mielen, sielun ja ulkoisen maailman välillä.

Joogaopetukseni lähestymistavoista voit lukea tarkemmin täällä.  


Yhdistävänä tekijänä liike-elämän erilaisten tehtävien sekä nykyisen joogaopettajan ja johtamisen ja työyhteisöjen kehittäjän valmentajan työn välillä on ihminen, yksilönä ja yhteisönä. Ihmisen kokonaisuus (keho, mieli, tunteet, energia, hengitys), ulkoisesti näkyvä toiminta, yhteys itseen sekä yhteys toiseen ihmiseen. Sen ymmärtäminen, että ainoastaan ymmärtämällä itseämme voimme voimme ymmärtää toista ihmistä, ja kiinnostus siihen, miten erilaisissa tilanteissa voimme tuoda turvaa toiselle, voimme aidosti kohdata toisemme ja olla aidossa, arvostavassa vuorovaikutuksessa toistemme kanssa.

Kokemukseni erilaisista tilanteista henkilökohtaisen elämän ja työelämän varrelta auttavat minua ymmärtämään ja samaistumaan niihin tunnetiloihin, joissa asiakkaani voivat joogatunnille, työpajaan tai yrityksen kehittämishetkeen tullessaan olla. Kun elämässä on kaikkea, voi yhtenä hetkenä olla iloinen ja energinen, toisena hetkenä surullinen, masentunut ja yksinäinen. Mitä on elää kovien paineiden ja tulostavoitteiden alla, tai toisaalta kuolemanväsyneenä huonosti nukkuvan vauvan tai huonosti nukkuvan oman pään kanssa. Tai mitä on, kun menee tosi lujaa, eikä tunne tarvetta jarrutella ja palautua lainkaan (tietäen silti, että mikä menee ylös, tulee aina myös joskus alas).  


Kaikesta tästä on muodostunut kivijalka toiminnalleni, jonka perustana on yhteyden löytäminen, arvostava vuorovaikutus ja nöyryys asettua ihmisen rinnalle, yrittäen ymmärtää sitä kokonaisuutta, jota elämäksi kutsutaan.

Hiljaisen Mielen toiminnan ytimessä on aina ihminen, riippumatta siitä, onko asiakkaana henkilö vai yritys. Yksilö eli ihminen on osa yhteisöä, ja kaikki yksilöt yhdessä muodostavat yhteisön. Niinpä koko yhteisön hyvinvointi muodostuu jokaisen yksilön ja ihmisen hyvinvoinnista, ja yhteisön hyvinvointi heijastuu myös aina yksilöön.

Joogaopetukseni lähestymistavoista voit lukea tarkemmin täällä.  

Tämän polun varrella omaa elämääni ja hiljaista mieltä etsin edelleen ja olen iloinen saadessani jakaa joitain oivalluksiani ja hetkiä juuri Sinun kanssasi!

Hanna