Tarina

Olen Hanna Kumpulainen, hyvän elämän ja hiljaisen mielen etsijä

Olen myös yrittäjä, jooga-opettaja (RYT-200), työyhteisö- ja hyvinvointivalmentaja, hyvinvointialan asiantuntija (FT) ja kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Uskonkin, että meitä ihmisiä ei koskaan voi tyypittää yhdellä sanalla, vaan meillä jokaisella on monet kasvot, jos vain annamme niiden näkyä.

Uskon, että pysyvä, todellinen hyvinvointi voidaan saavuttaa nöyrällä, kokonaisvaltaisella, inhimillisellä, tiedostavalla ja rehellisellä asenteella ja ymmärryksellä, jossa oleellista on sekä yksilön hyvinvointi ja psykologisen turvallisuuden, merkityksellisyyden ja kuulluksi tulemisen kokemus, että yhteisön hyvinvointi ja ihmisläheinen johtaminen.


Monipuoliset opinnot luonnontieteiden, farmasian, yritysjohtamisen, joogan, hyvinvoinnin, sosiaalipsykologian ja vuorovaikutuksen sekä työ- ja organisaatiopsykologian parissa sekä niiden hyödyntäminen hyvin erilaisissa työtehtävissä ovat antaneet minulle laajan pohjaymmärryksen niille ilmiöille, joista elämä eri tasoillaan koostuu.

Olen myös RYT-200 joogaopettaja (hatha-, vinyasa- ja yinjooga) ja pohjalla on n. 500 tuntia erilaista joogaopettajakoulutusta.


Vuosia sitten, kesken kiireisimpien yrittäjä-perhe-elämän ruuhkavuosien elämä antoi minulle ystävällisen mahdollisuuden jäädä hetkeksi havainnoimaan sitä, mitä mielessä tapahtuu, kun paine kasvaa, ja pohtimaan, miksi toimimme niin kuin toimimme: kuka minä olen, mitä minulle ihmisenä kuuluu? Onko minulla yhteyttä kehooni ja kosketusta sieluuni? Mitkä ovat syvimmät arvoni ja ennen kaikkea, elänkö niiden mukaisesti? Uskallanko etsiä ja elää omaa polkuani?

Ymmärsin, että minun täytyy tehdä muutoksia sekä ulkoisessa elämässä, että omassa ajattelussani ja tutustua elämään paljon syvemmällä tasolla, jotta tietäisin, mitä itselle tärkeiden arvojen, unelmien ja asioiden mukaan eläminen tarkoittaa. Tämä pohdinta johti minut joogan pariin ja löysin joogasta kokonaisen elämäntavan, joka on tuonut tyyneyttä ja sisäistä rauhaa, auttanut ylläpitämään yhteyttä kehon ja mielen välillä, auttanut luomaan kehoon joko fyysistä voimaa ja energiaa tai avausta ja palautumista kiireestä ja stressistä, riippuen siitä, mitä harjoitukselta juuri silloin kaipaan. Jooga on ennen kaikkea opettanut minulle takertumattomuutta, resilienssiä ja tietoisen läsnäolon taitoa arjessa.


Yhdistävänä tekijänä aikaisempien liike-elämän tehtävien sekä nykyisen joogaopettajan ja hyvinvointivalmentajan työn välillä on ihminen: Ihmisen toiminta, yhteys itseen sekä yhteys toiseen ihmiseen. Sen ymmärtäminen, että ainoastaan ymmärtämällä itseämme voimme voimme ymmärtää toista ihmistä, ja kiinnostus siihen, miten erilaisissa tilanteissa voimme tuoda turvaa toiselle, voimme aidosti kohdata toisemme ja olla aidossa, arvostavassa vuorovaikutuksessa toistemme kanssa.

Kokemukseni erilaisista tilanteista henkilökohtaisen elämän ja työelämän varrelta auttavat minua ymmärtämään ja samaistumaan niihin tunnetiloihin, joissa asiakkaani voivat joogatunnille, työpajaan tai yrityksen strategia- / tai tyhyhetkeen tullessaan olla. Kun elämässä nyt vain on kaikkea, voi yhtenä hetkenä olla iloinen ja energinen, toisena hetkenä surullinen, masentunut ja yksinäinen. Mitä on elää kovien paineiden ja tulostavoitteiden alla, tai toisaalta kuolemanväsyneenä huonosti nukkuvan vauvan tai huonosti nukkuvan oman pään kanssa. Tai mitä on, kun menee tosi lujaa, eikä tunne tarvetta jarrutella ja palautua lainkaan (tietäen silti, että mikä menee ylös, tulee aina myös joskus alas).  


Kaikesta tästä on muodostunut kivijalka toiminnalleni, jonka perustana on yhteyden löytäminen, arvostava vuorovaikutus ja nöyryys asettua ihmisen rinnalle, yrittäen ymmärtää sitä kokonaisuutta, jota elämäksi kutsutaan.

Hiljaisen Mielen toiminnan ytimessä on aina ihminen, riippumatta siitä, onko asiakkaana henkilö vai yritys. Yksilö eli ihminen on osa yhteisöä, ja kaikki yksilöt yhdessä muodostavat yhteisön. Niinpä koko yhteisön hyvinvointi muodostuu jokaisen yksilön ja ihmisen hyvinvoinnista, ja yhteisön hyvinvointi heijastuu myös aina yksilöön. 

Tämän polun varrella omaa elämääni ja hiljaista mieltä etsin edelleen ja olen iloinen saadessani jakaa joitain oivalluksiani ja hetkiä juuri Sinun kanssasi!

Hanna