Hiljaisen Mielen taukojooga – Kehon herättelyä aamuun tai työpäivän lomaan

Monet meistä istuvat paljon työpäivän aikana ja kehossa sen viimeistään seuraavana päivänä huomaa. Hartiat painuvat eteen, selkä pyöristyy ja keuhkot painuvat kasaan. Lonkankoukistajat ovat pitkään lyhentyneinä ja pakaralihakset ja takareidet vastaavasti pidentyneenä.

Selän hyvinvointi kaipaisi päivittäin liikettä sen luonnollisissa liikesuunnissa: eteentaivutuksia, taaksetaivutuksia ja kiertoja. Tällöin selkänikamat pysyvät voideltuina ja saavat ravinteita ja nestettä.

Istumisen ohella kannattaa usein nousta seisomaan sekä tehdä keholle liikettä ja avausta. Pienikin hetki saattaa tuoda todella kaivattua helpotusta rangalle, rintakehälle ja lantion alueelle. Jos siis zoomit ja meetit ja hangoutsit alkaa kolottamaan takalistossa tai jumittamaan selkää, niin ota pieni lepohetki ja tule mukaan Hiljaisen Mielen taukojoogaan. Lyhyenkin kehon herättelyn ja liikkeen jälkeen kehossa tuntuu taas olevan enemmän tilaa ja olo on huomattavasti mukavampi jatkaa taas töiden parissa.

Hiljaisen Mielen youtubetililtä löydät lisää taukojoogaa ja tuolijoogaa. Videoita tulee lisää silloin tällöin. Tule mukaan!

Mukavaa joogaharjoitusta! 

Kevätterveisin

Hanna

Tutustu myös Hiljaisen Mielen kesäkuussa käynnistyvään Joogan perusteet-verkkokurssiin, josta löydät tietoa täältä