Joogan perusteet-verkkokurssi–liikuntaetu

0,00

Joogan perusteet-verkkokurssi on tarjouksessa 31.12.2022 saakka hintaan 99 eur (norm. 119 eur). 

Joogan perusteet-verkkokurssin maksamiseen käy seuraavat liikuntaedut: Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak. Kun haluat maksaa kurssin liikuntaeduilla, toimi seuraavasti:

Ohjeet verkkokurssin maksamiseen liikuntaeduilla (ePassi, Smartum, Edenred, Eazybreak): 

  1. Klikkaa alta “Lisää ostoskoriin”: tässä vaiheessa kassalla on hinta 0 euroa.
  2. Etsi oman liikuntaetusi mobiilisovelluksesta Hiljainen Mieli tai kirjaudu oman liikuntaetusi verkkosivuille ja valitse sieltä Hiljainen Mieli.
  3. Maksa verkkokurssin summa liikuntaedun sovelluksessa tai verkkosivulla.
  4. Jos maksat liikuntaedulla vain osan kurssimaksusta, voit maksaa loppuosan suoraan tilille Hiljainen Mieli Oy/ FI31 5157 0620 1085 14.
  5. Laita maksusta sähköpostia osoitteeseen hanna@hiljainenmieli.fi.
  6. Kun liikuntaedun maksu näkyy  meillä, kirjaamme sinut kurssille.
  7. Jos maksun tai ilmoittautumisen kanssa on mitä tahansa ongelmia, laita viestiä osoitteeseen hanna@hiljainenmieli.fi. Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Kun ilmoittaudut kurssille tai onlinetunnille ensimmäistä kertaa, järjestelmä luo sinulle automaattisesti käyttäjätunnuksen ja kirjaa sinut sisään. Näin pääset heti käyttämään kurssia. Jatkossa kaikki kurssisi ja onlinetuntisi löytyvät oman tilin alta. Käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi ja saat luotua itsellesi uuden salasanan Sanasana unohtunut-linkistä.

Osasto:

Joogan perusteet-verkkokurssilla tutustut joogaan monipuolisesti eri näkökulmista. Kurssin pääpaino on joogan fyysisessä asento- eli asanaharjoituksessa, mutta saat myös mielenkiintoisen katsauksen joogan filosofiaan, eli joogaan elämäntapana, joogan hengitysharjoituksiin ja rentoutumiseen osana harjoitusta.

Kurssin lähestymistapa on hyvin kehotietoisuuslähtöinen, eli tavoitteena on, että jokainen alkaisi pikkuhiljaa löytämään yhteyden omaan kehoon, sen ulottuvuuksiin, mutta myös rajoitteisiin. Kurssilla lähestymme asanaharjoittelua osana kehotuntemuksen ja itsetuntemuksen lisäämistä, ennemminkin, kuin ulkoista muotoa korostaen. Kiinnitämme huomiota asanoiden linjauksiin, mutta silloinkin fokus on siinä, miltä asana ja myös siirtymät sisäisesti tuntuvat ja löydänkö yhteyden juuri tutkinnan alla oleviin kehon osiin.

Voit lukea kurssin sisällöstä lisää täällä

Kurssin sisältö:

Joogan perusteet-verkkokurssi koostuu opetusvideoista ja kuvista, joissa käydään läpi hathajoogan kehoa ja mieltä voimistavia ja tasapainottavia asanoita eli asentoja, hengitysharjoituksia sekä rentoutuksia. Jokaisen viikon materiaali pitää sisällään elementtejä kustakin alla mainitusta kokonaisuudesta:

1. Joogan filosofia ja jooga elämäntapana tuo ymmärrystä siitä, miksi ylipäätään joogaamme, miten jooga eroaa muista ”liikuntamuodoista”, mitä joogafilosofialla tarkoitetaan ja miksi kutsumme joogaa elämäntavaksi.

2. Joogan asana- eli asentoharjoittelun perusteet perehdyttää sinut joogan yleisimpien asentojen pariin. Tutustumme mm. seuraaviin asentoryhmiin.

– Yleisimmät seisoma- ja istuma-asanat jokaiselle sopivalla tasolla (mm. rintakehän avaukset, selän hyvän asennon säilyttäminen, eteentaivutukset, taaksetaivutukset, rangan kiertoliikkeet, soturiasanat, sivutaivutusasanat, tasapainoasanat, käsitasapainoilun perusteet, inversiot)

– Aurinkotervehdyssarjat

– Juurtuminen ja tärkeimmät bandhat eli kehon lihaslukot, keskivartalon tuki

– Hengityksen mukana virtaava liike

3. Joogan hengitysharjoitusten parissa tutustutaan joogan hengitys- eli pranayamaharjoituksiin ja niiden harjoittamiseen osana asanaharjoitusta

4. Rentoutuminen ja hiljentyminen osana harjoitusta on oleellinen osa jokaista harjoitusta. Lisäksi viimeisellä kerralla saat myös tutustua yinjoogaan palauttavana ja rentouttavana joogamuotona.

Aikataulu ja toteutus

Joogan perusteet-verkkokurssi kestää ajallisesti 12 viikkoa. Kurssi etenee teemoittain ja loogisesti vaihe kerrallaan, jolloin voit rakentaa oppimaasi aina aikaisemman päälle. Videoiden lisäksi kunkin viikon pääteemoja avataan myös kirjallisella materiaalilla sekä kuvilla. Jokaisen viikon aluksi sinulle avautuu uuden viikon sisältö, jota voit käydä omassa tahdissasi viikon aikana. Voit kuitenkin edetä kurssilla omaan tahtiisi, eli painetta ei ole käydä läpi koko sisältöä viikon aikana. Kurssimateriaali on käytettävissä 120 päivää eli noin neljä kuukautta sen avautumisesta.

Joogan perusteet -verkkokurssi koostuu selkeistä opastusvideoista, joiden avulla saat perusteellisesti tutustua kulloinkin käsillä olevaan teemaan. Opetusvideoiden pituus vaihtelee n. 10 minuutista 50 minuuttiin ja niitä voi tehdä myös osissa. Voit siis halutessasi tehdä koko viikon harjoituksen kerralla, jolloin aikaa kannattaa varata 1,5-2 h tai tehdä sen lyhyemmissä, omaan elämäntilanteeseen sopivissa pätkissä. Voit kerrata aiheita ja videoita tarpeen mukaan niin paljon kuin haluat. Kurssin suorittamiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen sekä nettiyhteyden.

Kurssin opettajan toimii hatha-, vinyasa ja yinjoogaopettaja Hanna Kumpulainen.