Joogan perusteet-verkkokurssi 6.9.-31.12.2021

119,00

Joogan perusteet-verkkokurssi on 12 viikon mittainen tutustumismatka joogan maailmaan. Joogan perusteet-verkkokurssilla tutustut joogaan monipuolisesti eri näkökulmista. Kurssin pääpaino on joogan fyysisessä asento- eli asanaharjoituksessa, mutta saat myös mielenkiintoisen katsauksen joogan filosofiaan, eli joogaan elämäntapana, joogan hengitysharjoituksiin ja rentoutumiseen osana harjoitusta.

Jos haluat maksaa liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak), laita sähköpostia osoitteeseen hanna@hiljainenmieli.fi ja saat lisäohjeita.

Jos ostat kurssin lahjaksi, laita kuitenkin tilaukseesi oma sähköpostiosoitteesi ja lähetä sähköpostilla lahjan saajan nimi ja sähköpostiosoite Hannalle osoitteeseen hanna@hiljainenmieli.fi. Vaihdamme lahjan saajan tiedot kurssin ilmoittautumistietoihin.

Kun ilmoittaudut kurssille tai onlinetunnille ensimmäistä kertaa, järjestelmä luo sinulle automaattisesti käyttäjätunnuksen ja kirjaa sinut sisään. Näin pääset heti käyttämään kurssia. Jatkossa kaikki kurssisi ja onlinetuntisi löytyvät oman tilin alta. Käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi ja saat luotua itsellesi uuden salasanan Sanasana unohtunut-linkistä.

Osasto:

Joogan perusteet-verkkokurssilla tutustut joogaan monipuolisesti eri näkökulmista. Kurssin pääpaino on joogan fyysisessä asento- eli asanaharjoituksessa, mutta saat myös mielenkiintoisen katsauksen joogan filosofiaan, eli joogaan elämäntapana, joogan hengitysharjoituksiin ja rentoutumiseen osana harjoitusta.

Kurssin lähestymistapa on hyvin kehotietoisuuslähtöinen, eli tavoitteena on, että jokainen alkaisi pikkuhiljaa löytämään yhteyden omaan kehoon, sen ulottuvuuksiin, mutta myös rajoitteisiin. Kurssilla lähestymme asanaharjoittelua osana kehotuntemuksen ja itsetuntemuksen lisäämistä, ennemminkin, kuin ulkoista muotoa korostaen. Kiinnitämme huomiota asanoiden linjauksiin, mutta silloinkin fokus on siinä, miltä asana ja myös siirtymät sisäisesti tuntuvat ja löydänkö yhteyden juuri tutkinnan alla oleviin kehon osiin.

Voit lukea kurssin sisällöstä lisää täällä

Kurssin sisältö:

Joogan perusteet-verkkokurssi koostuu opetusvideoista ja kuvista, joissa käydään läpi hathajoogan kehoa ja mieltä voimistavia ja tasapainottavia asanoita eli asentoja, hengitysharjoituksia sekä rentoutuksia. Jokaisen viikon materiaali pitää sisällään elementtejä kustakin alla mainitusta kokonaisuudesta:

1. Joogan filosofia ja jooga elämäntapana tuo ymmärrystä siitä, miksi ylipäätään joogaamme, miten jooga eroaa muista ”liikuntamuodoista”, mitä joogafilosofialla tarkoitetaan ja miksi kutsumme joogaa elämäntavaksi.

2. Joogan asana- eli asentoharjoittelun perusteet perehdyttää sinut joogan yleisimpien asentojen pariin. Tutustumme mm. seuraaviin asentoryhmiin.

– Yleisimmät seisoma- ja istuma-asanat jokaiselle sopivalla tasolla (mm. rintakehän avaukset, selän hyvän asennon säilyttäminen, eteentaivutukset, taaksetaivutukset, rangan kiertoliikkeet, soturiasanat, sivutaivutusasanat, tasapainoasanat, käsitasapainoilun perusteet, inversiot)

– Aurinkotervehdyssarjat

– Juurtuminen ja tärkeimmät bandhat eli kehon lihaslukot, keskivartalon tuki

– Hengityksen mukana virtaava liike

3. Joogan hengitysharjoitusten parissa tutustutaan joogan hengitys- eli pranayamaharjoituksiin ja niiden harjoittamiseen osana asanaharjoitusta

4. Rentoutuminen ja hiljentyminen osana harjoitusta on oleellinen osa jokaista harjoitusta. Lisäksi viimeisellä kerralla saat myös tutustua yinjoogaan palauttavana ja rentouttavana joogamuotona.

Aikataulu ja toteutus

Kurssialusta avautuu 30.8.2021 Tervetuloa kurssille-modulilla. Varsinaisesti kurssi alkaa 6.9.2021 ja kestää ajallisesti 12 viikkoa. Kurssi etenee teemoittain ja loogisesti vaihe kerrallaan, jolloin voit rakentaa oppimaasi aina aikaisemman päälle. Videoiden lisäksi kunkin viikon pääteemoja avataan myös kirjallisella materiaalilla sekä kuvilla. Jokaisen viikon aluksi sinulle avautuu uuden viikon sisältö, jota voit käydä omassa tahdissasi viikon aikana. Voit kuitenkin edetä kurssilla omaan tahtiisi, eli painetta ei ole käydä läpi koko sisältöä viikon aikana. Kurssimateriaali on käytettävissä 31.12.2021 saakka.

Joogan perusteet -verkkokurssi koostuu selkeistä opastusvideoista, joiden avulla saat perusteellisesti tutustua kulloinkin käsillä olevaan teemaan. Opetusvideoiden pituus vaihtelee n. 10 minuutista 50 minuuttiin ja niitä voi tehdä myös osissa. Voit siis halutessasi tehdä koko viikon harjoituksen kerralla, jolloin aikaa kannattaa varata 1,5-2 h tai tehdä sen lyhyemmissä, omaan elämäntilanteeseen sopivissa pätkissä. Voit kerrata aiheita ja videoita tarpeen mukaan niin paljon kuin haluat. Kurssin suorittamiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen sekä nettiyhteyden.

Verkkokurssin early bird-hinta on 99 eur viimeistään 29.8.2021 ilmoittautuneille, tämän jälkeen ilmoittautuneille hinta on 119 eur. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Kurssin opettajan toimii hatha-, vinyasa ja yinjoogaopettaja Hanna Kumpulainen.