joogafilosofia

Joogafilosofia, tunti 12

Tervetuloa viimeisen joogafilosofiatunnin pariin. Tällä tunnilla tutustumme viimeiseen niyamaan joka on nimeltään ishvara pranidhana. Viimeisen niyaman myötä voit myös kertailla yamoja ja niyamoja ja sitä, millaisia ajatuksia ne ovatkaan sinussa herättäneet. Kootusti nämä periaatteet ovat vielä alla: 5 yamaa eli sosiaalista periaatetta: Ahimsa Satya Asteya Brahmacarya Aparigraha 5 niyamaa eli sisäistä periaatetta: Saucha Santosha Tapas …

Joogafilosofia, tunti 12 Lue lisää »

Joogafilosofia, tunti 11

Tervetuloa jatkamaan niyamojen eli joogan sisäisten periaatteiden parissa. Joogafilosofiassa on vuorossa toiseksi viimeinen niyama, joka on nimeltään swadhyaya eli itsetutkiskelu.

Joogafilosofia, tunti 10

Tervetuloa taas joogafilosofian pariin. Tällä tunnilla jatkamme niyamojen eli joogan sisäisten periaatteiden parissa. Kolmas niyama on nimeltään tapas eli harjoituksen tuli, polte tai kurinalaisuus.

Joogafilosofia, tunti 9

Tervetuloa jatkamaan niyamojen parissa! Toinen niyama on nimeltään santosha eli tyytyväisyys.

Joogafilosofia, tunti 8

Tervetuloa kahdeksannen joogafilosofiatunnin pariin. Viime tunnilla saimme käytyä läpi kaikki yamat eli joogan sosiaaliset periaatteet ja nyt lähdemme tutustumaan niyamoihin eli joogan sisäisiin periaatteisiin. Ensimmäinen niyama on nimeltään saucha eli puhtaus.

Moduli 7. Hengitysharjoitus

Viikon 7 hengitysharjoituksessa yhdistämme joogisen hengityksen ja kirkastavan hengityksen  (savitri pranayama).

Joogafilosofia, tunti 7

Tervetuloa tutustumaan viidenteen eli viimeiseen yamaan, joka on nimeltään aparigraha eli takertumattomuus.

Joogafilosofia, tunti 6

Tervetuloa kuudennen joogafilosofiatunnin pariin. Jatkamme neljännen yaman parissa, joka on nimeltään brahmacarya eli energioiden viisas käyttö.

Joogafilosofia, tunti 5

Tervetuloa viidennen joogafilosofiatunninn pariin. Jatkamme edelleen yamojen eli joogan sosiaalisten periaatteiden parissa. Kolmas yama on nimeltään asteya eli varastamattomuus.

Joogafilosofia, tunti 4

Tervetuloa neljännen joogafilosofiatunnin pariin, jossa jatkamme yamojen eli joogan sosiaalisten periaatteiden parissa. Toinen yama on nimeltään satya eli totuudellisuus.