Tietosuoja- ja rekisteriseloste - Hiljainen Mieli

Lyhyesti:
Hiljainen mieli on Hanna Kumpulaisen (Tmi Hiljainen MIeli) ylläpitämä sivusto. Sivustolla kerätään seuraavia rekistereitä: Sähköpostilista(t) ja asiakasrekisteri. Lisäksi sivustolla on käytössä analyysi- ja tilastotyökalut.
Kaikki tiedonkeruu ja yhteystietojen säilytys perustuu sivuston, tilattavien ja ladattavien materiaalien käyttäjän omaan suostumukseen. Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisiin tarkoituksiin. Sivuston käyttäjällä, sähköpostikirjeen tilaajalla ja asiakkaalla on aina oikeus tietojensa tarkistamiseen, muuttamiseen ja poistamiseen rekistereistä.

Rekisterin ylläpitäjä & yhteystiedot
• Hanna Kumpulainen / T:mi Hiljainen Mieli
• Y-tunnus : 2890412-4
• Ritosentie 48, 70340 Kuopio
• hanna@hiljainenmieli.fi

Rekisterin ylläpidon peruste ja eri rekisterit
• Henkilötietolain §19 mukainen asiakasrekisteri
• Hiljaisen mielen sähköpostilista (listalle liittyvien suostumukseen perustuen)
• Asiakkuuden perusteella kootut sähköpostilistat (esim. kurssille osallistuneet)
• -> tietoja kerätään ja säilytetään siis asiakassuhteen johdosta tai muun käyttäjän itsensä antaman suostumuksen perusteella
Tietojen keräämisen tarkoitus
Käyttäjän henkilötietoja voidaan kerätä ja käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:
• asiakassuhteen ylläpito, hoitaminen ja kehittäminen (henkilökohtaiset viestit / ryhmäviestit)
• tilattujen tuotteiden toimittaminen, palveluiden toteuttaminen
• sivustojen ja palveluiden kehittäminen
• tarkoituksenmukainen viestinnän kohdentaminen
• mielipide- ja markkinakyselyiden toteuttaminen
• jälleenmarkkinointi käyttäen Facebookin, Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja
• tuotteiden ja palvelujen markkinointi
• kävijätietojen tilastointi ja analysointi

Tietoja kerätään yllä mainittujen sivustojen kävijätiedoista sekä maksuttomien oppaiden tilaamisen sekä erilaisten tuotteiden ja palvelujen ostamisen kautta postituslistalle liittyneistä käyttäjistä.
Tilaamalla tuotteen tai käyttämällä sivustoa (hyväksymällä evästeet) henkilö hyväksyy sen, että nämä tiedot hänestä tulevat kerätyksi.
Sivuston käyttäjiä ja rekisterissä olevia tiedotetaan aiheeseen liittyvistä teemoista, uusista sisällöistä ja tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että yritys voi lähettää sähköpostin välityksellä myös markkinointimateriaalia osana muuta viestintää.

Kerättäviä tietoja
Sivuston käyttäjänä, ilmaisten tai maksullisten materiaalien tilaajana sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:
• Etunimi
• Sukunimi
• Sähköpostiosoite
• Yritysasiakkaan henkilö- ja/tai yritystiedot (y-tunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, postitoimipaikka ja -numero)
• Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaus- ja toimitustiedot, myyjä- ja kumppanitiedot, asiakaspalautteet, kommentit, yhteydenotot, peruutustiedot
• Sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
• Sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset
• Sivuston käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi linkkien klikkaaminen, sivut tai postaukset, joilla vierailtu
• Liittymisajakohta ja liittymistapa

Tilatessasi jonkin ilmaisen tai maksullisen materiaalin sähköpostiosoitteesi siis lisätään rekisteriin, tämä pyritään tuomaan riittävän selkeästi esiin tilausvaiheessa.

Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä olevan linkin kautta. Eli voit halutessasi tilata jonkin tuotteen ja poistua heti listalta, kun saat sähköpostikirjeen.
Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta). Tietojen poistoa voi pyytää myös laittamalla viestin hanna@hiljainenmieli.fi.

Henkilötietojen säilytys, luovuttaminen ja suojaus
Rekistereihin kerättyjä tietoja ei luovuteta (tai myydä) sivuston ulkopuolelle esim. markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Asiakkaiden yhteystietoja voidaan luovuttaa luonnollisesti logistiikkakumppaneille tilattujen tuotteiden toimittamiseksi .

Sähköposti- ja verkkokauppaohjelmistoyritysten järjestelmiin tallennettuihin rekisteritietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain rekisterin ylläpitäjä ja / tai hänen mahdollisesti valtuuttamansa henkilö. Rekistereistä ei ylläpidetä erillisiä paperiversioita.
Rekisterit ja asiakastiedot sijaitsevat ulkopuolisten yritysten tietojärjestelmissä, näitä ovat käytännössä
• Mailchimp -sähköpostiohjelma
• Googlen tuotteet: sähköpostiohjelma, google forms, google analytics

Rekisterin ylläpitäjä (tai hänen valtuuttamansa henkilö) käyttää tietoja kirjautumalla näihin järjestelmiin.

Käyttäjän oikeudet
Sivustojen käyttäjällä on seuraavat oikeudet omien yhteystietojensä käyttöön ja käsittelyyn:
• Tiedonsaantioikeus
• Käsittelyn rajoittamisen oikeus
• Korjaus- ja muutosoikeus
• Suostumuksen peruuttamisen oikeus

Kun haluat muuttaa, tarkistaa tai poistaa tietojasi rekistereistä ota yhteys: hanna@hiljainenmieli.fi

Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille
Yrityksen tuottamat e-kirjat, verkkovalmennukset, maksuttomat oppaat, työkirjat, blogipostaukset, sosiaalisen median viestintä sekä sähköpostikirjeet voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille.
Linkitetyt verkkosivustot eivät ole yrityksen hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä.
Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle verkkosivustolle, hänen tulee tutustua kyseisen verkkosivuston yksityisyydensuojaperiaatteisiin, evästeiden keruutietoihin ja muihin sovellettaviin käyttöehtoihin itse.

Evästeet
Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Näin yritys pystyy tunnistamaan kävijän, joka vierailee sivustolla useasti. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta. Mitään henkilötietoja tietoa evästeillä ei kerätä. Yritykselle evästetiedot näyttäytyvät täysin anonyymeinä. Yritys käyttää omilla sivuillaan evästeitä tiedonhankintaan, viestinnän ja markkinoinnin kohdentamiseen. Käyttämällä yrityksen sivustoja annat suostumuksen evästeiden käyttöön tällä sivustolla kuvatulla tavalla.

Mitä evästeitä yritys käyttää?
Yritys käyttää seuraavia evästeitä:
• kirjautumis- ja toimintaeväste
• analyysievästeet (Google Analytics, tiedon avulla yritys parantaa sivuston toimivuutta ja kohdentamista)
• kohdistetut- tai mainosevästeet (Facebook (Google), kohdennettu viestintä ja markkinointi, eivät sisällä henkilötietoja)

Muut verkkosivustot, joille sivustolta on mahdollisia linkkejä, keräävät ja hyödyntävät evästeitä heidän tarpeidensa mukaan. Sivuston käyttäjän tulee itse hyväksyä jokaisen käyttämänsä sivuston evästeet. Mikäli käyttäjä ei hyväksy, että hänestä kerätään tietoja, kyseisen sivuston käyttö tulee lopettaa.

Evästeiden poistaminen
Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Sinun kannattaa tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos päätät toimia näin, se saattaa vaikuttaa palveluiden tehokkaaseen käyttöön. Sallimalla evästeet varmistat sivuston sujuvamman käytön.

Tietosuojan ja rekisteriselosten muuttaminen
Tietosuoja ja rekisteriselostetta päivitetään tarvittaessa ja tietojen muuttuessa. Käyttämällä sivustoja hyväksyt automaattisesti uuden tietosuojan ja rekisteriselosteen. Mikäli et hyväksy näitä, silloin sivustojen käyttö tulee lopettaa.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:
• Mailchimp sähköpostiohjelma. Mailchimp on sitoutunut EU:n Privacy Shield standardiin.
• Google -tuotteet

Tietolähteet
Henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä liittyy sähköpostilistalle, lataa jonkin maksuttoman oppaan, päivittää omia tietojaan, liittyy kursseille, workshoppeihin, osallistuu kilpailuihin tai arvontoihin. Tietoja käyttäjän toiminnasta sivustolla ja klikkauksista tms. saadaan myös evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

Tietojen tarkistaminen ja poistaminen
Yritys ei tarkista jäsenen antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Jäsen voi muuttaa, täydentää ja poistaa asiakastietojaan jokaisen sähköpostikirjeen lopussa olevien linkkien kautta tai ottamalla yhteyttä rekisterin ylläpitäjään. Rekisterin ylläpitoon tarvittavat tiedot poistetaan jäsenen tunnistetiedoista sen jälkeen, kun niiden säilyttäminen ei ole enää tarpeellista tai jäsen on poistunut listalta.

Lisätietoja
Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä ja pyynnöissä voit olla yhteydessä sähköpostilla hanna@hiljainenmieli.fi
Tietosuoja ja rekisteriseloste päivitetty 31.12.2019