Pysähdy-työpajat – pysähtymisen ja läsnäolon hetki arkeen

Yhteiskunnan ja työelämän muutosvauhti kiihtyy valtavaa vauhtia ja elämä ylikuumenee kaikilla tasoilla: on kiirettä työssä, perhe-elämässä, henkilökohtaisessa elämässä ja informaatiotulva vyöryy päälle joka kanavasta valtavalla nopeudella.

Joudumme omaksumaan päivittäin valtavan määrän tietoa ja tekemään sen pohjalta päätöksiä usein hyvinkin nopeasti. Siirrymme palaverista toiseen ilman taukoa, pää täynnä edellisen palaverin asioita. Kiireessä helposti otamme asiat annettuina emmekä ehdi pohtia ja antaa niiden asettua, rikastua omissa ajatuksissamme ja kiinnittyä omaan elämäämme ja kokemuksiimme tai työyhteisömme, organisaatiomme tai liiketoimintamme tilanteeseen.  


Pysähdy-työpajat ovat Sinun tiimisi hetkiä pysähtyä, hengittää, olla läsnä ja kuulostella, miten menee, mitä minun keholleni kuuluu ja mitä mielessä on. Pysähdy-työpajojen tavoitteena on

 • luoda hetki, jossa päästään hetkeksi irti normaalityöpäivän paineista, odotuksista ja vaatimuksista ja voidaan keskittyä kuulostelemaan sitä, mitä minulle ihmisenä kuuluu ja
 • tarjota työkaluja siihen, miten arki paineiden keskellä voisi olla hieman lempeämpää ja itseämme säästävämpää ja miten voisimme hyödyntää kehotietoisuutta viisaassa päätöksenteossa myös osana liiketoiminnan kehittämistä.


”Varsinkin kesäaikaan tekeminen on ravintoloissamme melko hektistä, mutta onneksi omaa porukkaa voi auttaa jaksamaan erilaisin keinoin. Hannan vetämä Pysähdy-työpaja Morton Konttiravintoloiden ravintolapäälliköille piti sisällään herätteleviä ajatuksia sekä harjoituksia stressin poistamiseksi ja oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Saimme kukin työpajasta vinkkejä osaksi arkea ja työtä. Omalla kohdallani suurin oivallus oli se, että oman tilan voi ottaa mistä vain ja pysähtyä voi missä vain.

Suosittelen lämpimästi Hannaa kouluttajaksi. Hanna ymmärtää paremmin kuin hyvin arjen ja työelämän haasteet, ja puhuttelee aidosti kohderyhmäänsä. Kokonaisuus oli tarkkaan harkittu ja työpajan tunnelma oli vastaanottavainen, rentouttava ja samaan aikaan voimaannuttava. Yhteisestä hetkestä oli helppo jatkaa päivää, koska olimme kaikki osallistujat virittyneet ensin samaan tunnelmaan.”

Jarna Kaplas, yrittäjä, Konttiravintola Morton


Työpajojen teemat:

Läsnäoloharjoitukset

Pohditaan elämäämme ja toimintaamme arjessa, tutustutaan periaatteisiin ja työkaluihin, joilla rauhoittumista ja palautumista stressistä voitaisiin tuoda nykypäivän hektiseen (työ)elämän rytmiin.

Hengitysharjoitukset:

Opetellaan kehoa ja mieltä rauhoittavia hengitysharjoituksia, joilla rauhoitetaan kehoa ja mieltä sekä aktivoidaan rentoutumisesta ja palautumisesta vastaavaa parasympaattista hermostoa.

Keholliset harjoitukset:

Rauhoitetaan kehoa, puretaan jännityksiä kehosta ja mielestä, laskeudutaan kuuntelemaan itseämme, annetaan keholle lupa levätä, otetaan aikaa syvärentoutua. 

Kehotietoisuusharjoitteet:

Tunnustellaan kehon tilaa, tutkitaan omaa vireystilaa,  kuunnellaan, mitä keho minulle kertoo, tai kertoisi, jos  malttaisin kuunnella.


“Hiljainen Mieli tarjoaa hektisen arjen vastapainoksi juuri sitä mitä keho ja mieli kaipaa: tilaa olla vaan ja kuunnella omaa itseä. Hanna on ammattitaitoinen ja omalla esimerkillään läsnäolijoita rauhoittava ohjaaja.”

Osallistuja Pysähdy-työpajassa

 Pysähdy-työpajat pähkinänkuoressa: 

 • Kenelle:
  • Koko henkilöstölle, tyhy-päivään, strategiapäivään, ystäväporukoille, harrastusryhmille
 • Tavoite: 
  • Luoda arjen ja työn keskelle hetki pysähtyä ja päästää hetkeksi irti normaalityöpäivän paineista, odotuksista ja vaatimuksista sekä tarjota työkaluja siihen, miten arki paineiden keskellä voisi olla hieman lempeämpää ja itseämme säästävämpää.
 • Kesto:
  • 2,5-7 h
 • Pitää sisällään: 
  • Läsnäolon taitoja, hengitysharjoituksia, kehollisia harjoitteita ja kehotietoisuusharjoituksia. Lopullinen sisältö riippuu tilaajan toiveista ja riippuu käytettävästä ajasta. 
  • Ei vaadi mitään ennakkotietoja ja taitoja joogasta tai muustakaan kehollisesta työskentelystä. Vaatii ainoastaan halun pysähtyä ja jättää puhelimet ja tietokoneet ulkopuolelle. 
 • Hinta:
  • Alkaen 750 eur (alv 0%), riippuu työpajan kestosta. Hinta ei sisällä tarjoiluja eikä tilavarauksia.
 • Valmentajat:
  • Johanna Räikkönen tai Hanna Kumpulainen

“Lempeä, rauhoittava ja samalla ajatuksia herättävä yhteinen hetki, jossa on helppo olla läsnä. Hannan laaja työelämään ja -hyvinvointiin liittyvä tieto-taito, kokemus ja empatiakyky luovat työpajaan aivan ainutlaatuisen ilmapiirin. Suosittelen lämpimästi.”

TARJA ANUNTI

Lakiasiantuntija, Linnunmaa Lex Oy


“Johanna on ilmiömäisen osaava ja loistava ohjaaja. Ehdottomasti osallistun jatkossakin kursseille.”

Osallistuja Johannan kurssilla

Valmentajat:

Hanna Kumpulainen (FT) on työyhteisövalmentaja ja joogaopettaja, jolla on monipuolinen työura paitsi erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, myös joogaopettajana ja työhyvinvoinnin kehittäjänä. Hannan ajattelutavan ytimessä on aina ihminen osana yhteisöä ja sosiaalisia verkostoja. Hannan osaamisessa ja ajattelutavassa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kehon ja mielen yhteys- sekä yksilössä että organisaatiossa.

Johanna Räikkönen (proviisori, FaT, funktionaalisen lääketieteen ravitsemusohjaaja) on kokonaisvaltaisen hyvinvointiajattelun kehittäjä, uudistaja ja yrittäjä. Johanna kohtaa aina ihmisen ihmisenä ilolla, läsnäololla ja vahvalla vuorovaikutuksella. Valmennukset ja ohjaukset ovat aina voimaannuttavia hetkiä pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle.


“Ihanasti sai itsensä pysäytettyä ja opin ymmärtämään hengityksen tärkeyden. Tosi tärkeitä aiheita toit esille ja olit niin läsnä ❤. Tunnelma oli lämmin ja minulla oli niin hyvä olla koko ajan.”

Osallistuja Pysähdy-työpajassa