Tapahtumat | Hiljaisuuden ja Sydämen äänen retriitti 27.-29.3.2020

Hiljaisuus meditatiivisessa merkityksessä tarkoittaa tietoisuuden tilaa, jossa ulkoiset äänet tai mielen tarinat ja tunnekokemukset eivät vie meitä mukanaan, vaan pystymme kaikkien kokemusten keskellä pysymään tietoisina samaistumatta niihin kokonaan. Hiljaisuus on oma ydinolemuksemme, jonka voimme kokea, kun mielemme havainnot eivät vangitse huomiotamme, vaan saamme jäädä itsemme ”keskelle” tietoisen olemisen tilaan. Meditaation tavoitteena on auttaa meitä tunnistamaan tämä itsessämme oleva tietoinen Hiljainen Olevainen, joka näkee ja kokee kuitenkaan kadottamatta itseään näkemäänsä ja kokemaansa.

Hiljainen Olevainen on perimmäinen luontomme – se, joka olemme pysyvästi. Sen sijaan kaikki muu meissä on alati muuttuvaa: ajatuksemme, tunteemme ja fyysinen olemuksemme on jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa. Tunnistamalla asteittaisesti harjoituksen kautta Hiljaisen Olevaisen opimme suhtautumaan elämäämme takertumatta ja vastustamatta. Tunnistaessa oman pysyvän itsemme kaiken väliaikaisen ja jatkuvasti muuttuvan puolemme keskeltä uskallamme rakastaa syvemmin ja päästää irti erilaisista riippuvuuksista ja mielen kahleista. Hiljainen Olevainen on Sydämen ääni, jonka intuitio johdattaa ja motivoi elämäämme, kun opimme avautumaan sille. Hiljainen Olevainen on meissä oleva Henkinen Sydän – tietoisuus-rakkaus, joka on se, kuka Minä Olen.

Hiljaisuus on syvästi hoitavaa ja parantavaa, erityisesti silloin, kun harjoittelemme pitämään asenteemme hyväksyvänä ja myötätuntoisena itseämme ja toisia kohtaan.

Ohjelma:

Viikonloppuretriitti koostuu vuorottaisesti istumameditaatioista (noin 40-60 min.) sekä kävelymeditaatioista (noin 20-30 min) ja pienistä kehoa avaavista liikkeistä. Meditaatiot ovat sekä ohjattuja että kokonaan hiljaisia meditaatioita. Vietämme suuren osan ajasta myös ulkoisesti hiljaa (puhumatta), mikä vahvistaa tietoisena pysymistä ja mielen tarinoiden hiljentymistä ja tekee tilaa erilaisille tunnetiloille nousta tietoisuuteemme ja vapautua ja muuntua.

Retriitti pitää sisällään myös pieniä opetushetkiä, jotka tukevat ja inspiroivat meditaatioharjoitusta ja tietoisena pysymistä. Retriittiin osallistujilla on myös mahdollisuus yksityisesti keskustella opettajien kanssa ja saada ohjausta ja tukea retriittiin liittyen. Retriitin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

Missä:

Kiuruveden Salmenkylässä luonnon keskellä sijaitseva hirsitalo ympäristöineen tarjoaa optimaalisen tilan hiljaisuuden ja sydäntietoisuuden vaalimiselle. Matkaa Kuopiosta on noin 130 km. 

Alustava aikataulu:

Aloitamme perjantaina 27.3. klo 17 ja päätämme sunnuntaina 29.3. klo 15. Lauantaina ohjelma kestää aamusta (noin klo 8) iltaan (noin klo 21) ja tarkempi aikataulu ja ruokailujen ajat ja tauot ilmoitetaan retriitissä erikseen. 

Opettajat:

Retriitin opettajina toimivat Leena Heinämäki ja Hans Christian Hansen, joilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus meditaation ja tietoisuusharjoitusten opettamisesta ja kurssien ja retriittien vetämisestä. Molemmilla on myös henkisen terapeutin koulutus. Opetuskieli suomi ja englanti. Lisätietoja www.sydanmaa.org

Hinta:

Retriittiin mahtuu yhteensä 10 henkilöä ja se toteutuu kuudella osallistujalla. Retriitin hinta on 190 euroa (sis. Alv), 160 eur työttömät ja opiskelijat, joilla ei ole muita tuloja kuin peruspäiväraha tai opintotuki.

Hinta sisältää retriitin ohjelman, ruokailut sekä yöpymisen hirsitalossa tai lämpimässä aitassa 2-5 hengen huoneissa. Koska olemme yhdessä hiljaa, samassa tilassa yöpyminen pitää silti tunnelman rauhallisena. Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan pyyhkeet ja lakanat. Retriitin aikana syömme yksinkertaista ja ravitsevaa kasvisruokaa (lakto-ovovegetaarinen).

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Retriitin sisällöstä voit kysyä lisätietoja leena@sydanmaa.org. Ilmoittautuminen Hanna Kumpulaiselle, hanna@hiljainenmieli.fi. Ilmoittautuminen on sitova ja retriitti laskutetaan etukäteen. Paikan voi peruuttaa maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen ajankohtaa.

Ota mielellään mukaan meditaatio- tai muu paksu ja kovahko tyyny (tai pari) sekä venyttelyalusta.

Olet lämpimästi tervetullut, mikäli sydämesi kutsuu!