Modulia

Hathajooga syksy 2023, viikko 50

Tervetuloa vuoden viimeiseen hathajoogaan! Tämän päivän harjoituksessa avataan sydäntä ja kehon etupuolta. Rakennamme lyhyen sarjan low lunge-asanan ympärille ja saadaanpa loppuun kehitettyä lentävä poro-tyyppinen jouluasanakin :).  Kiitos kun olet ollut mukana syyskauden hathajoogassa! Ihanaa ja levollista joulunaikaa!

Hathajooga syksy 2023, viikko 50 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 49

Tervetuloa viikon 49 hathajoogan pariin!  Tässä harjoituksessa keskitymme avaamaan lantiota ja kuulosteleman hengitystä eri asanoissa. Lantion ohella erityisesti takareidet ovat tässä harjoituksessa myös fokuksessa. Tiilet ja vyö ovat hyväksi avuksi. Jos et omista joogavyötä, myös jokin huivi tai tavallinen vyö sopii hyvin.  Hyvää harjoitusta!

Hathajooga syksy 2023, viikko 49 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 48

Tervetuloa marraskuun viimeiseen hathajoogaharjoitukseen! Tämän päivän harjoituksen intentioksi voit halutessasi ottaa oman sisäisen maailman ja ulkoisen todellisuuden välisen dynamiikan tutkimisen. Mikä on samanaikaisesti läsnä ja totta sinun sisäisessä maailmassasi ja ulkopuolellasi?  Harjoituksessa on hyvä olla tiilet mukana.  Hyvää harjoitusta!

Hathajooga syksy 2023, viikko 48 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 47

Tervetuloa viikon 47 hathajoogan pariin!  Teemme pienillä muutoksilla saman harjoituksen, kuin viikko sitten. Näin se pääsee juurtumaan hieman eri tavalla. Tässä harjoituksessa pääset erityisesti rakentamaan harjoitusta sydämen alueelta käsin, ehkä jopa käyttämään sydämen aluetta porttina ja suodattimena: mitä päästät sisään ja ulos?  Jos haluat, voit ottaa pienen tyynyn tai viltin, jota voit käyttää polven alla

Hathajooga syksy 2023, viikko 47 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 46

Tervetuloa viikon 46 hathajoogaan!  Tässä harjoituksessa tunnustelemme siirtymiä asanoiden välillä. Vahvistamme keskivartalon tukea ja lantion alueen stabiliteettia eli kykyä vakauttaa asentoamme liikkeessä ja myös paikallaan ollessa, tasapainoillessa. Laajemmassa merkityksessä, elämässä maton ulkopuolella tutkimme siirtymiä ja jatkuvaa muutosta sekä ennen kaikkea kykyämme tasapainoilla itsemme ulkopuolella tapahtuvien muutosten ja tapahtumien keskellä.  Hyvää harjoitusta!

Hathajooga syksy 2023, viikko 46 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 45

Tervetuloa viikon 45 hathajoogan pariin! Omistamme tämän harjoituksen turvallisuuden tunteelle ja sydänalueelle. Marraskuun pimeys on melkoista ja maailmantilanne sellainen, että se haastaa sisäistä turvan kokemustamme. Siksi tässä harjoituksessa rakennamme sisäistä tukea, vapautamme kehosta jännityksiä ja avaamme sydänaluetta myötätuntoisempaan ja avoimempaan suuntaan.  Harjoitus viime viikkojen tapaan antaa myös mahdollisuuden vapaammalle liikkeelle ja tunnustelulle osana fyysisiäkin asanoita. 

Hathajooga syksy 2023, viikko 45 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 44

Tervetuloa viikon 44 hathajoogaan! Jatkamme resilienssin teeman parissa. Tasapaino on vahvasti mukana ja tutkimme eri asanoissa vapaata liikettä sekä pysähtymistä. Pyrimme tietoisesti jopa horjuttamaan tasapainoa, jotta saamme kokemuksen tasapainoon uudelleen hakeutumisesta.  Tiilet on hyvä apu. Hyvää harjoitusta!

Hathajooga syksy 2023, viikko 44 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 43

Tervetuloa viikon 43 hathajoogan pariin! Tällä viikolla jatkamme tasapainon ja siihen palaamisen teemoissa. Teemme harjoituksen, jossa haemme tasapainoa keskustasta käsin ja vahvistamme tukea. Jokaisella kerralla, kun palaamme tasapainoon horjahduksen jälkeen, kasvatamme resilienssiä selviytyä – niin matolla, kuin arjessakin.  Hyvää harjoitusta! 

Hathajooga syksy 2023, viikko 43 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 41

Tervetulo viikon 41 hathajoogan pariin! Alkusyksyn kiihdytys on todennäköisesti saanut koneen jo hyrräämään täysillä. Jos sinun kalenterisi toimii samalla omituisella logiikalla, kuin minun, niin vauhti kiiihtyy juuri silloin, kun luonto alkaa himmailemaan. Tehdään siis harjoitus, joka auttaa meitä löytämään tasapainoa sekä kehoon ja ehkä, toivottavasti myös elämään maton ulkopuolella.  Tasapainoista viikkoa ja harjoitusta! PS. Ensi

Hathajooga syksy 2023, viikko 41 Read More »

Hathajooga syksy 2023, viikko 40

Tervetuloa viikon 40 hathajoogaharjoituksen pariin! Teemme täyden lantionavaussarjan, joka on hyvin seisoma-asanapainotteinen. Tutkimme jokaista asanaa 8-10 hengityksen ajan. Annamme keholle aikaa asettua ja Itselle aikaa tutkia, mitä asento kertoo. Harjoitus on hidastempoinen, mutta silti voimakas.  Minä olen ollut reissussa viikon verran, joten tämä harjoitus on tallenne viime keväältä. Lähitunneilla ollaan kuitenkin samoissa teemoissa Johanna-joogaopen kanssa,

Hathajooga syksy 2023, viikko 40 Read More »